Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.03.2012

Corporaţia internaţională DAEWOO este interesată să investească în Moldova în mai multe domenii

Corporaţia internaţională DAEWOO este interesată să investească în Moldova în mai multe domenii

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a avut o întrevedere cu reprezntanţii DAEWOO International, Reprezentanţa Bucureşti, care intenţionează să deschidă subsidiare în Republica Moldova în mai multe domenii.

Chang Hoon Lee, manager general, DAEWOO International, Reprezentanţa Bucureşti, a exprimat interesul de a dezvolta proiecte de construcţie şi modernizare a centralelor electrice atât pe combustibili fosili, cât şi din surse regenerabile de energie. Alte domenii de interes pentru compania coreană cu prezenţă internaţională sunt participarea la modernizarea sistemului de transmisie a energiei electrice, industria chimică şi metalurgică, achiziţia şi exportul de produse agricole pe pieţele asiatice, dar şi investiţii în producerea agricolă propriu-zisă în Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr a salutat intenţia corporaţiei coreene să investească în Republica Moldova, precizând că aceasta oferă o oportunitate unică de a livra fără taxe vamale produsele „Made in Moldova” pe o piaţă de 800 de milioane de consumatori – în ţările membre ale Uniunii Europene şi ale CSI. Ministrul Economiei a făcut o prezentare a sectorului energetic din Moldova, care potrivit lui Valeriu Lazăr are un potenţial investiţional enorm. „În prezent este în proces de elaborare un studiu al necesităţilor investiţionale în sectorul energetic, iar în decurs de un an vor fi anunţate concursuri internaţionale pentru modernizarea centralelor electrice cu termoficare”, a spus Valeriu Lazăr.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus