Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2012

Băsescu l-a felicitat pe noul preşedinte al Republicii Moldova într-o convorbire telefonică

Băsescu l-a felicitat pe noul preşedinte al Republicii Moldova într-o convorbire telefonică

Preşedintele Traian Băsescu a avut vineri o convorbire telefonică cu noul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prilej cu care i-a transmis un mesaj de felicitare şi l-a asigurat de sprijinul său pentru continuarea proceselor de reformă internă şi de apropiere de Uniunea Europeană.

"Cu prilejul discuţiei care a avut loc la scurt timp după confirmarea alegerii domnului Timofti în funcţia supremă în statul vecin, preşedintele Băsescu i-a adresat acestuia urări de succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de sprijinul său deplin pentru continuarea proceselor de reformă internă şi de apropiere de Uniunea Europeană. Şeful statului a remarcat importanţa majoră a alegerii preşedintelui în Republica Moldova, care a permis depăşirea impasului instituţional generat în ultimii trei ani", informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a transmis felicitări şi clasei politice de la Chişinău pentru acordul exprimat astăzi în Parlament.

Judecătorul Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales vineri cu votul a 62 de deputaţi din Parlamentul de la Chişinău în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Nicolae Timofti este al patrulea preşedinte al Republicii Moldova şi a fost ales după o criză politică de aproape trei ani, timp în care deputaţii de la Chişinău nu au reuşit să aleagă un şef al statului, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus