Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2012

Pe 19 martie urmează să aibă loc o şedinţă comună a coordonatorilor grupurilor de lucru din Chişinău şi Tiraspol

Viceprim-ministrul Eugen Carpov şi reprezentantul politic în reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Nina Ştanski, au avut la 14 martie 2012 o întrevedere de lucru în sediul Misiunii OSCE din oraşul Bender. 

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii pe marginea perspectivelor de colaborare în direcţia consolidării încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, inclusiv privind reluarea transportului feroviar, normalizarea situaţiei în domeniul servicilor poştale şi necesitatea intensificării activităţii grupurilor de  lucru sectoriale. În acest sens, s-a convenit că la data de 19 martie curent urmează să aibă loc o şedinţă comună a coordonatorilor grupurilor de lucru din Chişinău şi Tiraspol.

Un accent aparte în cadrul discuţiilor a fost pus pe problema surselor radioactive scoase din utilizare ce se află la diverse întreprinderi din regiune. În scopul reglementării acestui subiect, în cadrul şedinţei a fost semnată o „Decizie protocolară cu privire la procedura de transportare şi stocare a surselor radioactive, amplasate pe teritoriul Transnistriei”, iniţiativă promovată de mai mulţi ani de autorităţile de la Chişinău.

Vicepremierul Eugen Carpov a reiterat invitaţia autorităţilor moldoveneşti de a delega experţi de la Tiraspol în calitate de observatori, pentru negocierile de creare a Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. De asemenea, Eugen Carpov a subliniat importanţa menţinerii la un nivel activ a dialogului dintre reprezentanţii politici în procesul de negocieri, ce va duce la o promovare mai intensă a măsurilor de consolidare a încrederii, asigurarea reală a liberei circulaţii dintre cele două  maluri ale Nistrului şi, implicit, la soluţionarea problemelor cu care se confruntă populaţia, anunţă Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus