Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.03.2012

Asistență tehnică în valoarea de 2,5 milioane euro va fi acordată R. Moldova de către Uniunea Europenă

Asistență tehnică în valoarea de 2,5 milioane euro va fi acordată R. Moldova de către Uniunea Europenă

Evenimentului de lansare a unui nou proiect de asistență tehnică al Uniunii Europene numit “Asistență Tehnică pentru Suportul Bugetar Sectorial – Stimularea Economică în Zonele Rurale (ESRA)” a avut loc, joi, 15 martie. La evenimentul de lansare au participat ES Dirk Schuebel, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ,Philip Santens, liderul de echipă al proiectului, reprezentanți din Guvern, comunitatea donatorilor, asociații de afaceri și mass- media.

Bugetul proiectului este de 2,5 milioane euro iar durata de implementare este de 24 luni începând cu 20 decembrie 2011. Principalii beneficiari sunt Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Economiei, proiectul este finantat de Uniunea Europeana si va fi implementat de GFA Consulting Grup (Germania) si Oxford Policy Management (Marea Britanie). Proiectul va fi implementat timp de doi ani si va fi finalizat in luna decembrie 2013.

Dirk Schuebel, Șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, a prezentat abordarea generală adoptată de Comisia Europeană pentru dezvoltarea rurală în Uniunea Europeană, accentuînd necesitatea de a introduce stimularea economică ca parte integrală a dezvoltării rurale.

Înaltul oficial a enumerat diversele programe și proiecte de stimulare economică rurală în proces de implementare de Uniunea Europeană în Moldova. În prim plan se află Programul de Suport Bugetar ESRA, parte integrală al căruia este și Proiectul de Asistență Tehnică ESRA.

"Programe, proiecte și inițiative de stimulare economică rurală implementate în comun de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană vor avea un impact concret asupra condițiilor de muncă și trai a persoanelor ce locuiesc în zonele rurale din Moldova,  în deosebi în  crearea noilor afaceri și locuri de muncă în zonele rural și acces îmbunătățit la serviciile comunitare, astfel contribuind pozitiv la diminuarea fluxurilor de migrație din zonele rurale în cele urbane" a conchis E.S.  Dirk Schuebel.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus