Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.03.2012

Secretarul General al Consiliul Europei apreciază evoluția reformelor în sectorul Justiției al Republici Moldova

Secretarul General al Consiliul Europei apreciază evoluția reformelor în sectorul Justiției al Republici Moldova

Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, apreciază evoluția reformelor din Republica Moldova, în particular a celor inițiate în sectorul Justiției, și constată că Guvernul de la Chișinău își onorează angajamentele asumate în acest sens. Declarația a fost făcută în cadrul discuției pe care înaltul reprezentant al acestui for pan-european a purtat-o astăzi, la Strasbourg, cu ministrul moldovean al Justiției, Oleg Efrim.

La rândul său, Oleg Efrim i-a mulțumit personal lui Thorbjørn Jagland pentru sprijinul acordat de Consiliul Europei țării noastre pe calea reformelor. În special, ministrul Justiției al Republicii Moldova s-a arătat recunoscător pentru contribuția experților Consiliului Europei adusă pe parcursul elaborării Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției și a Planului de Acțiuni pentru implementarea acesteia, documente de o importanță strategică, adoptate recent de Parlament.

Potrivit Ministerului Justiției, ultimul raport privind cooperarea dintre Republica Moldova și Consiliul Europei, precum și decizia Consiliului de Miniștri al Consiliului Europei din iulie 2011, sunt favorabile în acest sens. Decizia respectivă salută progresele Republicii Moldova, invitând totodată autoritățile de la Chișinău să acorde o atenție deosebită reformei justiției, transferului izolatoarelor de detenție preventivă din subordinea MAI în cea a Ministerului Justiției, precum și ratificării Cartei europene a limbilor minoritare și regionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus