Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.03.2012

Finalitate în dosarul “dolarilor falşi” - 4 condamnări a cîte 7 ani de închisoare

Judecătoria Buiucani a emis sentinţa în privinţa a 4 persoane, membri ai unei grupări internaţionale reţinute de către CCCEC în octombrie 2010 şi ulterior învinuite de punerea în circulaţie a dolarilor falşi.

Deoarece erau cercetaţi în stare de liberate, imediat după pronunţarea sentinţei trei inculpaţi au fost luaţi sub strajă din sala de judecată. Cetăţeanul bulgar care se afla în arest preventiv din 29 octombrie 2010 îşi va ispăşi pedeapsa împreună cu ceilalţi complici într-un penitenciar de tip închis.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

Potrivit CCCEC, în octombrie 2010, cinci membri activi ai unei grupări internaţionale, bănuite de punere în circulaţie a dolarilor falşi, au fost reţinuţi de Centrul anticorupţie.

 În fapt, gruparea a încercat să pună în circulaţie 61 500 dolari falşi. Banii, potrivit informaţiilor operative, erau produşi în Bulgaria şi se comercializau unor persoane din Moldova contra unor sume mai mici de dolari autentici. Conform investigaţiilor CCCEC, în Moldova urmau să ajungă aproape 1 000 000 dolari falşi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus