Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-13/un-locotenentcolonel-in-rezerva-cercetat-de-cccec-pentru-trafic-de-influentza-24273.html
Data: Mar 13, 2012 (11:02)

Un locotenent-colonel in rezerva cercetat de CCCEC pentru trafic de influenţă

Un locotenent-colonel in rezerva, medic în cadrul Centrului militar Chişinău a fost reţinut în flagrant delict, ieri, 12 martie 2012, de către ofiţerii Centrului anticorupţie, fiind suspectat de trafic de influenţă.

Acesta, fiind membru al comisiei medico-militare ar fi pretins 250 euro de la denunţător, mijloacele financiare fiind destinate pentru determinarea comisiei vizate să emită o concluzie medicală, prin care ultimul să fie recunoscut inapt pentru serviciul militar în forţele armate ale R. Moldova.

La momentul reţinerii, suma de 150 euro, bani marcaţi „mită CCCEC" a fost depistată în sertarul mesei de serviciu, iar cei 100 euro primiţi anterior, ca livrare de control, au fost predaţi benevol, în cadrul percheziţiei la domiciliu.

Astfel, o cauză penală a fost pornită pentru "trafic de influenţă". Acest articol prevede o pedeapsă  cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi comvenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani. Bănuitul şi-a recunoscut vina şi este cercetat în stare de libertate.

De la începutului anului 2012, CCCEC investighează 23 cazuri de trafic de influenţă.