Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.03.2012

Asociaţia Obştească „Juriştii pentru drepturile omului” a întocmit lista persoanelor responsabile de condamnarea Moldovei la CtEDO în anul 2011

Asociaţia Obştească „Juriştii pentru drepturile omului” a întocmit lista persoanelor responsabile de condamnarea Moldovei la CtEDO în anul 2011

Pe parcursul anului 2011, Curtea a adoptat 31 de hotărâri împotriva Moldovei, dintre care în 30 de hotărâri a constatat cel puţin o violare a Convenţiei, iar 1 hotărâre se referă la satisfacţia echitabilă.

Cea mai importantă hotărâre, din punct de vedere juridic, pronunţată de Curte pe parcursul anului 2011 împotriva Moldovei este Ivanțoc și alții c. Moldovei și Rusiei, (cererea nr. 23687/05, hotărârea din 15 noiembrie 2011) în care a fost abordată, prin prisma Articolului 1 din Convenție, chestiunea Responsabilității Statelor și anume obligațiile pozitive a Moldovei în privința unei părți a teritoriului asupra căruia nu este deținut controlul și chestiunea Jurisdicției Statelor și anume responsabilitatea continuă a Rusiei în privința actelor „republicii moldovenești nistrene"; și, prin prisma Articolului 3 din Convenție, condițiile inadecvate de detenție fiind agravate de omisiunea de a se conforma unei hotărâri anterioare a Curții.

Asociaţia Obştească „Juriştii pentru drepturile omului" a întocmit lista persoanelor responsabile de pierderea de către Republica Moldova, în anul 2011, a cauzelor la Curte.

Această listă a fost întocmită în baza informaţiilor deţinute de către avocaţii care au reprezentat reclamanţii la Curte şi în baza hotărârilor Curţii Europene. Din acest motiv, ea este incompletă şi ar putea conţine inexactităţi.

Lista persoanelor responsabile de condamnarea Moldovei la CtEDO între 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus