Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-12/inaltul-comisar-al-osce-pentru-minoritatzile-natzionale-va-efectua-o-vizita-in-moldova-24264.html
Data: Mar 12, 2012 (20:15)

Înaltul Comisar al OSCE pentru minorităţile naţionale va efectua o vizită în Moldova

Înaltul Comisar al OSCE pentru minorităţile naţionale Knut Vollebaek va efectua o vizită în Moldova în perioada 13-16 martie 2012. Vizita sa se va axa pe problemele de integrare, învăţământ, lingvistice, precum şi asupra problemelor referitoare la autonomia Găgăuză.

Knut Vollebaek  va discuta despre strategia Guvernului de integrare a minorităţilor naţionale şi va evalua progresul înregistrat în domeniul învăţământului multilingv, precum şi cooperarea între Chişinău şi Tiraspol pe probleme de educaţie. El va avea de asemenea întrevederi cu autorităţile centrale de la Chişinău şi cu conducerea găgăuză din Comrat pentru a discuta despre situaţia curentă din autonomia găgăuză.

Înaltul Comisar va avea întrevederi cu Preşedintele interimar Marian Lupu, Prim-ministrul Vlad Filat şi alţi înalţi oficiali care reprezintă Guvernul, instituţiile de stat şi organizaţiile societăţii civile de la Chişinău şi Comrat. În Tiraspol, el se va întâlni cu liderul transnistrean Evghenii Şevciuc şi cu alţi oficiali, precum şi cu reprezentanţii societăţii civile. De asemenea, el va vizita şcolile moldoveneşti de pe malul stâng al râului Nistru, administrate de autorităţile centrale de la Chişinău, şi liceul „Gaidarzhy" din Găgăuzia.