Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
12.03.2012

Consultări moldo-române în domeniul educației

Experţi în domeniul educaţiei din Republica Moldova şi România elaborează proiectul noului Protocol de colaborare dintre ministerele de resort.

În acest scop, în zilele de 12-13 martie curent, la Chişinău se află o delegație din România, reprezentînd, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, după cum şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Documentul final, urmează a fi semnat în luna aprilie 2012, la Bucureşti, de către miniştrii educaţiei.

Semnarea documentului va asigura existenţa unui nou cadru normativ care va reglementa relaţiile moldo-române în sfera educaţiei, pentru anii de studii 2012 - 2013, 2013 - 2014 şi 2014 - 2015.

În noua formulă a Protocolului se vor regăsi elemente precum: mobilitatea academică a cadrelor didactice şi a studenţilor, stagii de profesionalizare pentru masteranzi şi doctoranzi, schimbul de burse, efectuarea schimbului de experienţă în varii domenii de activitate educaţională, proiecte investigaţionale comune, odihna de vară a copiilor şi alte aspecte ce ţin de domeniul educaţional.

În ultimii doi ani, ministerele de resort din Republica Moldova și România au colaborat în temeiul Protocolului interministerial semnat în anul 2010, realizînd, cu succes, o serie de activități privind implementarea obiectivelor Procesului Bologna, promovarea mobilității academice, perfecționarea cadrelor didactice, implementarea proiectelor comunitare în cadrul Programelor  TEMPUS, Erasmus-Mundus etc., informează Serviciul de presa al Ministerului Educatiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus