Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-06/condamnat-in-rusia-un-insotzitor-de-vagoane-a-cerut-sashi-execute-pedeapsa-in-republica-moldova-24224.html
Data: Mar 6, 2012 (13:22)

Condamnat în Rusia, un însoţitor de vagoane a cerut să-şi execute pedeapsa în Republica Moldova

Procuratura de transport a demonstrat în instanţa de judecată vinovăţia unui bărbat de 43 de ani de păstrarea, transportarea substanţelor narcotice şi psihotrope săvîrşite fără scop de înstrăinare, în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în anul 2006 inculpatul activa în calitate de însoţitor de vagoane al ÎS Calea Ferată din Moldova.

În cadrul cercetării automobilului acestuia, parcat pe teritoriul ÎS Calea Ferată din Moldova, a fost depistată şi ridicată marijuană în cantitate de peste 2 kg, precum şi 2,07 grame de MDMA - metilendioximetamfetamină.

În cadrul audierilor inculpatul şi-a recunoscut vina integral şi a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Potrivit depoziţiilor acestuia, în anul 2006, înainte de plecare în cursă, de el s-a apropiat un bărbat care l-a rugat să i-a un colet pînă la Moscova. Stabilind că în colet se află marijuană, a hotărît să-şi lase în loc de remunerare o cantitate pentru consum personal, pe care a  ascuns-o în automobil.  

Procurorii menţionează că, la 19 octombrie 2006 bărbatul a fost reţinut de organele de drept ale Federaţiei Ruse pe peronul st.Moscova, fiind condamnat pentru circulaţia substanţelor narcotice şi contrabandă cu substanţe narcotice.

Prin încheierea judecătorului de instrucţie a judecătoriei Buiucani din 10 decembrie 2009 a fost admisă cererea condamnatului privind transferul acestuia pentru executarea pedepsei în instituţia penitenciară a Republicii Moldova, stabilindu-i pedeapsa de 12 ani şi 6 luni închisoare, considerînd executarea acesteia de la 19 octombrie 2006.

Recent, bărbatul a fost extrădat autorităţilor Republicii Moldova şi condamnat prin cumul de pedepse la 14 ani închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.