Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-03/pentru-infractziuni-grave-trei-barbatzi-vor-face-ani-grei-de-pushcarie-24190.html
Data: Mar 3, 2012 (13:27)

Pentru infracţiuni grave trei bărbaţi vor face ani grei de puşcărie

Trei crime grave soldate cu două decese au fost recent investigate de procurorii din Căuşeni.

Unul din incidente s-a produs de  hramul unei localităţi în octombrie 2011. Fiind în stare de ebrietate un bărbat şi-a luat la pumni mama şi a lăsat-o inconştientă în pragul casei.

În urma leziunilor grave femeia a decedat, fiind găsită abia în dimineaţa zilei următoare. Recent, pentru omorul mamei sale, inculpatul de 31 ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, un alt caz de omucidere a avut loc în noiembrie 2011. Din datele acestora reiese că, după ce au consumat alcool în exces, doi bărbaţi s-au luat la ceartă.

Unul i-a aplicat celuilalt câteva lovituri cu un topor, după care l-a înjunghiat cu un cuţit. Victima a decedat pe loc.

Pentru a ascunde urmele crimei, agresorul a aruncat cadavrul victimei în veceul din gospodăria fratelui său.

Pentru acţiunile sale, inculpatul de 46 ani, care anterior a mai fost condamnat îşi va petrece următorii 20 de ani după gratii.

Cel de-al treilea caz investigat de Procuratura Căuşeni a fost o tentativă de omor comisă în decembrie 2010.

Procurorii informează că, după ce trei amici au servit alcool în exces şi au adormit, unul dintre ei l-a stropit pe amicul său care încă dormea cu benzină şi i-a dat foc.

Victima a fost salvată de al treilea camarad, care a reuşit să stingă la timp focul.

Îndată după incident inculpatul de 23 ani a părăsit hotarele ţării, însă a fost reţinut la sfârşitul anului trecut şi condamnat recent la 13 ani de închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.