Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.03.2012

O companie americană pretinde peste cinci milioane de dolari de la S.A "Moldovagaz"

O companie americană pretinde peste cinci milioane de dolari de la S.A

S.A. „Moldovagaz” comunică despre faptul că o companie înregistrată în SUA intenţionează să încaseze în temeiul Încheierii judecătoreşti emise abuziv şi neîntemeiat Curtea de Apel Economică suma de 5 247 000 dolari SUA.
 
SRL „Completgaz” este întreprinderea SA „Moldovagaz” care se află în proces de insolvabilitate.
 
La data de 23 februarie 2012 au fost validate creanţele companiei americane „Fera Management LLC” faţă de SRL „Completgaz” în proces de insolvabilitate. În cererea de validare a creanţelor „Fera Management LLC” a solicitat şi atragerea la răspundere subsidiară a S.A. „Moldovagaz” prin încasarea în beneficiul companiei „Fera Management” LLC a sumei de 5 247 000 dolari SUA.
 
La data de 1 martie 2012 Curtea de Apel Economică a admis cererea companiei americane „Fera Management LLC”şi a dispus atragerea S.A. „Moldovagaz” la răspundere subsidiară prin încasarea de la S.A. „Moldovagaz” în beneficiul companiei „Fera Management” LLC a sumei de 5 247 000 dolari SUA.
 
La momentul pronunţării dispozitivului Încheierii Curţii de Apel Economice instanţa nu a menţionat despre caracterul imediat de executare al acesteia. Însă, la data de 2 martie 2012, aproximativ pe la orele 16.45, în Cancelaria S.A. „Moldovagaz” a fost înregistrată Încheierea executorului judecătoresc Maxim Romaliischii prin care s-a dispus intentarea dosarului de executare în vederea executării documentului executoriu nr. 2e-11/2012 emis de Curtea de Apel Economică. Totodată, executorul a dispus înfăţişarea debitorului S.A. „Moldovagaz” şi a creditorului companiei „Fera Management LLC” la sediul executorului judecătoresc pentru data de 3 martie 2012, ora 09.00 pentru conciliere.
 
S.A. „Moldovagaz” a depus azi dimineaţă cerere de recurs la Curtea Supremă de Justiţie asupra Încheierii Curţii de Apel Economică din 1 martie 2012 în vederea neadmiterii încasării forţate a sumelor băneşti de pe conturile sale.
 
În acelaşi timp a anunţat şi a solicitat intervenţia de urgenţă a organelor puterii centrale de stat şi organelor de drept ale Republicii Moldova în vederea apărării securităţii energetice a statului, anunţă Serviciul de presă al companiei.

cuvinte-cheie: Moldovagaz

Comentarii (0)

 

Related news

Sus