Trimite e-mail | Printeaza
Externe
01.03.2012

Procurorii au pus sub acuzare 21 de funcţionari pentru acordarea cetăţeniei unor persoane din Republica Moldova

Procurorii au pus sub acuzare 21 de funcţionari pentru acordarea cetăţeniei unor persoane din Republica Moldova

Un număr de 36 de persoane, dintre care 21 de funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi Serviciului de Stare Civil Sector 1, au fost puse sub acuzare în dosarul acordării cetăţeniei române unor persoane din Republica Moldova, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Valentin Şelaru.

De asemenea, 10 persoane au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de dare-luare de mită, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite, precum şi transmiterea de informaţii nedestinate publicităţii, urmând ca acestea să fie prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

El a explicat că acestă anchetă a fost demarată la jumătatea anului 2011, ca urmare a unei sesizări formulate de către Serviciul Roman de Informaţii, şi în urma investigaţiilor s-a ajuns la concluzia că există mai multe persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, care, în schimbul unor sume de bani, intermediază redobândirea cetăţeniei române pentru persoane din Republica Moldova.

Miercuri, procurorii au efectuat şapte percheziţii domiciliare, iar joi dimineaţa alte 25 de percheziţii, fiind ridicate importante sume de bani şi documente: formulare tipizate în alb şi agende care cuprind evidenţa persoanelor 'tratate' de către intermediari.

De anchetă se ocupă patru procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, din care unul se află în Republica Moldova, unde sunt audiaţi zeci de martori, scrie AGERPRES.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus