Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.02.2012

Preşedintele Camerei de Comerţ Americane în Republica Moldova a participat la forumul Camerelor de Comerţ Americane “Global Business Summit”

Preşedintele Camerei de Comerţ Americane în Republica Moldova a participat la forumul Camerelor de Comerţ Americane “Global Business Summit”

Preşedintele Camerei de Comerţ Americane în Republica Moldova, John Maxemchuk, a participat la forumul Camerelor de Comerţ Americane “Global Business Summit”, găzduit de Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton. Reuniunea s-a desfăşurat la Washington.

“Secolul XXI își impune condițiile pe toate palierele vieții. Interdependența economiei la nivel global motivează statele să mențină conexiunea și să dezvolte parteneriate multilaterale. În acest an am prezentat oportunitățile și inițiativele Republicii Moldova la Conferința Camerelor de Comerț Americane în scopul creării potențialelor parteneriate, dar și în scopul promovării imaginii țării”, a declarat John Maxemchuk, Președintele Camerei de Comerț Americane în Republica Moldova.
La summit au participat John Bryson, Secretar de Comerţ, Thomas Nides, adjunctul Secretarului de Stat şi preşedintele Camerei de Comerț al SUA, Thomas J. Donahue.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre accentul sporit pe care îl acordă SUA gestiunii economice a statului ("Economic Statecraft”) şi de modul în care SUA poate crea investiţii mai favorabile la nivel mondial şi îmbunătăți climatul comercial.

Conferința a inclus și un eveniment de networking la care au participat și au rostit alocuțiuni Vice-Președintele SUA, Joseph Biden şi Secretarul de Stat al SUA, Hilary Clinton.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus