Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.02.2012

Municipalitatea va solicita în instanţă revenirea la normalitate a SA ”Termocom”

Municipalitatea va solicita în instanţă revenirea la normalitate a SA ”Termocom”

Consiliul Creditorilor SA „Termocom” a refuzat astăzi în şedinţă să primească cele 5,4 % din datoriile furnizorului de termie, necesare pentru încetarea procedurii planului. Potrivit primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care a participat la şedinţă, creditorii, de comun cu Ministerul Economiei, solicită majorarea procentului de achitare a datoriilor, în condiţiile în care SA „Termocom” şi-a respectat obligaţiunile, acumulând cele 63 milioane lei, pe contul special al întreprinderii.

Primarul de Chişinău s-a arătat indignat de faptul că timp de 12 ani, creditorii n-au solicitat majorarea procentului, refuzând să primească ceea ce li se cuvine conform hotărârii instanţei de judecată, din anul 2000. „Creditoriii n-au crezut că noi vom reuşi să acumulăm suma necesară, stabilită de judecată şi au căutat motive noi pentru a tergiversa procesul de revenire la normalitate a SA „Termocom”, a spus Dorin Chirtoacă.

În context, municipalitatea va cere prin intermediul instanţei de judecată încetarea procedurii planului şi revenirea la normalitate a SA ”Termocom”, precum şi schimbarea administratorului insolvabilităţii, anunţă un comunicat al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus