Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.02.2012

Escrocherie cu “donaţii” pentru apartamente la preţuri avantajoase

Secţia investigaţii financiar-economice a Procuraturii Generale a pornit o cauză penală pe faptul escrocheriei comise de factorii de decizie ai Asociaţiei Obşteşti „Centrul Dezvoltării Sociale”.

La baza procesului penal a stat sesizarea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

În rezultatul controlului fiscal efectuat s-a stabilit că, sub pretextul de a fi incluşi în lista doritorilor de a achiziţiona apartamente la preţuri avantajoase pentru păturile social vulnerabile, asociaţia colecta prin înşelăciune „donaţii” a cite 53 lei de la fiecare persoană fizică care completa o anchetă socială.

Astfel, începînd cu anul 2010, prin intermediul mass-media au fost difuzate informaţii despre iniţierea proiectului construcţiei locuinţelor sociale şi comercializarea acestora la preţuri reduse.

Pentru a determina solicitanţii, reprezentanţii asociaţiei prezentau acestora o anchetă socială care urma a fi completată, în temeiul căreia persoanele se includeau în lista potenţialilor beneficiari de locuinţe. Pentru formularul anchetei de la cetăţeni se solicitau mijloace băneşti sub formă de donaţii în beneficiul Asociaţiei Obşteşti în sumă de 53 lei.

Potrivit investigaţiilor efectuate s-a stabilit că AO „Centrul Dezvoltării Sociale” nu dispune de proiecte imobiliare şi terenuri pentru construcţii şi, respectiv, ilegal a colectat 30104 lei de la 568 persoane.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru organizarea exercitării urmăririi penale conform competenţei Procuraturii sectorului Buiucani, anunţă Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus