Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-28/capitan-de-politzie-cercetat-penal-pentru-corupere-pasiva-24138.html
Data: Feb 28, 2012 (16:25)

Căpitan de poliţie cercetat penal pentru corupere pasivă

Colaboratorii Direcţiei generale teritoriale „Nord” a Centrului anticorupţie au reţinut un şef al Secţiei poliţie judiciară fiind suspectat de corupere pasivă.

Concret, acesta a fost reţinut în flagrant după ce a primit suma de 200 dolari SUA de la un tînăr, pentru a nu începe urmărirea penală în privinţa acestuia pe faptul comiterii unui accident rutier.

Conform denunţătorului, poliţistul ar mai fi estorcat şi primit anterior suma de 300 euro pentru neatragerea acestuia la răspundere penală în baza aceluiaşi accident rutier şi respectiv nearestării acestuia pe termen de 15 zile.

Iniţial, bănuitul a fost reţinut in izolatorul de detenţie preventivă a Comisariatului de poliţie Bălţi. Deoarece acesta şi-a recunoscut vina, actualmente este cercetat în stare de libertate.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă, care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.