Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.02.2012

Noii rezidenţi ai Parcului industrial Tracom s-au angajat să investească peste 200 mln. lei şi să creeze 900 de noi locuri de muncă

Noii rezidenţi ai Parcului industrial Tracom s-au angajat să investească peste 200 mln. lei şi să creeze 900 de noi locuri de muncă

Potrivit Ministerului Economiei, noii rezidenţi ai Parcului industrial Tracom au planificat investiţii de aproximativ 210 mil. lei, care vor genera aproximativ 900 de noi locuri de muncă şi vânzări de 580 mil. lei. Termenele de realizare a proiectelor investiţionale selectate este aproximativ 2-3 ani. Amintim că, în perioada 4 octombrie 2011 – 24 ianuarie 2012, în cadrul PI „Tracom” au fost desfăşurate 4 concursuri de selectare a rezidenţilor şi proiectelor investiţionale pentru Parcul Industrial, la care au fost depuse 34 aplicaţii. Dintre acestea au fost selectaţi în calitate de rezidenţi 19 agenţi economici si anume: Cart Nord, Moldcell, StarNet, Microcell, Elit Decor, Mobile, Granit, Prelmet, Pelmor com, Torpedo, Imona Grup, precum si opt societati pe actiuni, care activeaza pe teritoriul parcului.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr s-a documentat la faţa locului cu condiţiile de activitate ale rezidenţilor Parcului industrial Tracom.  Valeriu Lazăr a informat că la 24 februarie curent a fost anunţat concursul investiţional pentru vânzarea cotei statului în 9 societăţi pe acţiuni cu cota statului, aflate pe teritoriul Tracom, invitându-i pe actualii rezidenţi, dar şi pe alţi potenţiali investitori, să participe la privatizarea acestor întreprinderi.

Până în prezent, pe teritoriul parcului industrial au fost identificate bunuri imobile necesare pentru extinderea activităţilor economice: teren „green field” (terenuri libere) pentru darea în arendă rezidenţilor şi construcţia clădirilor şi instalaţiilor prevăzute în proiectele investiţionale ale acestora; active  prevăzute pentru darea în locaţiune şi reconstrucţie ulterioară cu atragerea rezidenţilor; active prevăzute pentru reconstrucţie de către Întreprinderea Administratoare în scopul dării ulterior în locaţiune; active pentru comercializare (inclusiv a celor uzate şi disponibile pentru vânzare prin concurs).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus