Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.02.2012

Conducătorii de maxi-taxi care transportă colete trimise acasă de moldovenii care muncesc peste hotare vor fi obligaţi să obţină licenţă pentru a presta aceste servicii

Ministerul Finanţelor a elaborat şi prezintă spre examinare şi avizare proiectul  Hotărîrii de Guvern cu privire la aprobarea proiectului de lege cu privire la modificarea unor acte legislative, în partea ce ţine de introducerea licenţierii activităţii privind transportarea coletelor internaţionale neînsoţite de către persoane neautorizate.

Potrivit unei note a ministerului, prezentul proiect de lege a fost elaborat în vederea combaterii unor mecanisme infracţionale organizate în ceea ce priveşte transportarea coletelor internaţionale neînsoţite de către persoane neautorizate (neîmputernicite) în acest sens şi legalizării acestui gen de activitate, precum şi monitorizarea livrărilor de mărfuri respective şi perceperea drepturilor de import/export aferente acestora.

Proiectul respectiv va contribui direct la suplinirea bugetului de stat, va exclude situaţii corupţionale şi va diminua schemele frauduloase de transportare pe cale rutieră a bagajului internaţional neînsoţit.

Astfel, se propune soluţionarea problemei existente prin elaborarea şi promovarea acestui proiect de lege.

Licenţa va fi eliberată pe un termen de un an. Modificările respective se planifică să intre în vigoare la 1 iulie 2012, după adoptarea documentului de către Parlament.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus