Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-22/a-fost-aprobat-desfashuratorul-sesiunii-de-bacalaureat-2012-24086.html
Data: Feb 22, 2012 (11:16)

A fost aprobat desfăşurătorul sesiunii de bacalaureat 2012

Conform informaţiilor Agenţiei pentru Evaluare şi Examinare, în această săptămînă vor fi finalizate testările de laborator la treptele de gimnaziu şi liceu. Pînă pe data de 16 martie, va fi constituită baza de date privind candidaţii la examenele de absolvire, sesiunea 2012.

Pe parcursul lunii martie, vor fi organizate pretestări pe un eşantion reprezentativ, atît la treapta de liceu, cît şi la cea de gimnaziu. Iar la sfîrşitul lunii martie - începutul lunii aprilie vor fi organizate şi pretestările republicane.

Materialele pentru examenele finale, pentru toate treptele şcolare, vor fi multiplicate în perioada 26 martie - 21 mai, după care vor fi depozitate în bancă.

Totodată, în luna mai, Agenţia pentru Evaluare şi Examinare va organiza seminare cu preşedinţii Comisiilor raionale/municipale de examene, preşedinţii Centrelor de bacalaureat şi secretarii acestor Comisii/Centre.

Sesiunea de examene 2012 se va desfăşura în perioada 05-22 iunie. Ca şi în anul trecut, lucrările de examen apreciate cu 90-100% din punctajul maxim şi cele apreciate cu 0-5% din punctajul minim vor fi supuse procesului de reverificare.

Rezultatele examenelor vor fi comunicate de către Agenţia pentru Evaluare şi Examinate în perioada 29-30 iunie. După care, timp de 48 de ore, vor fi recepţionate contestaţiile candidaţilor. Rezultatele contestaţiilor vor fi anunţate pe data de 6 iulie.

Tiparul centralizat al Diplomelor de Bacalaureat va fi efectuat în perioada 7-11 iulie. Absolvenţii vor primi diplomele, de la centrele de Bacalaureat, pe data de 14 iulie.

Sesiunea suplimentară, în acest an, se va desfăşura în perioada 02-18 iulie, iar sesiunea de admitere în învăţămîntul superior se va desfăşura în perioada 16 iulie - 21 august. În învăţămîntul mediu de specialitate, aceeaşi sesiune va avea loc în perioada  1 iulie - 10 august, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.