Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-21/doi-fra-i-risca-p-na-la-25-ani-de-inchisoare-24068.html
Data: Feb 21, 2012 (11:15)

Doi frați riscă până la 25 ani de închisoare

Potrivit Serviciului de presă al MAI, doi frați din raionul Drochia sunt cercetați pentru „Tentativă de omor”. Tinerii, în vârstă de 22 și respectiv 20 de ani, au fost implicați sâmbătă, 18 februarie 2012, într-un conflict din satul de baștină, Șuri al aceluiași raion.

Unitatea de gardă a Comisariatului de poliție Drochia, a fost anunțață telefonic despre acest caz în aceeași seară. Angajaţii poliţiei s-au deplasat imediat la fața locului.

Deja ajunși, ofițerii grupului operativ al CPR Drochia, au stabilit că, patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, s-au luat la ceartă chiar în mijlocul localității. După un șir de replici, însoţie de lovituri de pumni, frații au pus mâna pe câte un cuțit, luat din sala de ceremonii, situată în preajmă, și i-au înjunghiat pe consătenii cu care se certau. Victimele au primit mai multe lovituri în regiunea abdomenului, mâinelor, cutiei toracice. Unul dintre tineri (cel de 18 ani) a decedat în drum spre spital, iar cel de-al doilea s-a ales cu diverse leziuni corporale grave.

Potrivit cercetărilor polițienești conflictul s-a iscat din cauza unor tensiuni mai vechi existente între cei patru, unul dintre frați fiind și anterior agresat de victime.

Actualmente, suspecții se află în arest preventiv, fiind cercetați penal în baza art. 27, 145 Cod Penal al RM „Tentativă de omor”. Potrivit legislației, pentru comiterea unei asemenea fărădelegi suspecții riscă până la 25 ani de închisoare.