Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.02.2012

Costul apei calde pentru consumatorii din municipiul Chişinău a fost redus cu 20%

Consiliul Municipal Chişinău a aprobat astăzi o decizie care prevede micşorarea costului apei calde menajere livrate populaţiei prin reţeaua centralizată. Potrivit documentului, costul serviciului menţionat va scădea cu 20 la sută. Astfel, preţul 1 m³ de apă caldă menajeră, livrată către Punctele Termice Centrale, se micşorează de la 48,67 lei la 39, 11 lei sau cu aproximativ 10 lei.

Costul serviciului de apă caldă menajeră se calculează după fomula: cantitartea de energie termică utilizată pentru încălzirea a 1 m³ de apă înmulţit cu tariful la energia termică, plus tariful la apă şi canalizare. Datorită majorării simţitoare în ultimul timp a costului Gcal, respectiv şi preţul apei calde menajere a crescut semnificativ. Acest fapt a condus la reducerea numărului de consumatori, deşi furnizorul livrează apa până la branşamentul blocului locativ, suportând cheltuieli.

SA „Termocom” a decis să micşoreze cu 20 la sută costul de livrare a apei calde, mizând pe faptul că odată cu scăderea preţului serviciului, numărul de consumatori va creşte, iar cheltuielile furnizorului vor scădea.

Potrivit directorului SA „Termocom”, Mihai Cernei, în anul 2011, pierderile înrteprinderii pentru apa caldă nefacturată au constituit 70 milioane lei.

Noul tarif pentru apa caldă menajeră este stabilit pentru perioada anului în curs şi va intra în vigoare de la 1 februarie 2012, informeaza SErviciul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus