Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-20/lear-corporation-preconizeaza-sa-deschida-o-noua-fabrica-in-r-moldova-24055.html
Data: Feb 20, 2012 (20:58)

Lear Corporation preconizează să deschidă o nouă fabrică în R.Moldova

Lear Corporation preconizează să deschidă o nouă fabrică, iar Republica Moldova este ţara în care ar putea fi făcută investiţia.  Aceasta ar fi a doua fabrică a Lear Corporation în Republica Moldova, oferind astfel încă 1500 de locuri de muncă. Compania intenţionează să investească peste 10 milioane de dolari SUA.

Anunțul a fost făcut de preşedintele companiei Lear Corporation pentru Europa şi Africa, Jewel Gideo, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Vlad Filat, desfășurate luni, 20 februarie, la Chișinău.

Premierul Vlad Filat a menţionat că dezvoltarea acestei afaceri este în interesul ambelor părţi, iar Guvernul va oferi în continuare suportul necesar.

 În următoarele două săptămîni o echipă formată din reprezentanţii Guvernului şi ai companiei vor discuta despre potenţiala investiţie.

Lear Corporation este rezident al Zonei Economice Libere (ZEL) "Ungheni-Business" din 12 ianuarie 2010 şi produce echipamente pentru autovehicule. Compania are 1300 de angajaţi, în mare parte locuitori din satele vecine oraşului Ungheni, transportul acestora fiind asigurat de către companie.

Cifra de afaceri medie lunară a Lear Corporation este de cca 45 mln. lei (100 % export) şi este în creştere continuă.

Compania produce huse din textile, vinil şi piele pentru scaune de automobile, clienţii de bază ai acesteia fiind uzinele Lear din Tychy (Polonia) şi Mor (Ungaria), iar clienţii finali - producătorii de automobile BMW, Mercedes, Ford, Peugeot, Toyota şi Citroen.

Lear Corporation  face parte din Fortune 500 - cele mai mari corporaţii din lume şi este unul din cei mai mari furnizori globali de componente pentru automobile.