Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-19/shedintza-comuna-a-guvernelor-republicii-moldova-shi-rom-niei-va-avea-loc-la-iashi-pe-3-martie-24047.html
Data: Feb 19, 2012 (18:03)

Şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României va avea loc la Iaşi, pe 3 martie

Prim-ministrul Vlad Filat a avut, astăzi, o nouă convorbire telefonică cu omologul său din România, Mihai Răzvan Ungureanu. Cu această ocazie cei doi înalţi demnitari au convenit organizarea şedinţei comune de guvern la data de 3 martie a.c., la Iaşi.

Şedinţa comună de guvern cu Republica Moldova va fi prima acţiune de politică externă a actualului Cabinet de la Bucureşti. În cadrul acesteia urmează a fi semnat Planul de acţiune pentru implementarea Declaraţiei comune privind instituirea unui Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, anunţă Biroul de presă al Guvernului României.

De asemenea, vor fi convenite o serie de proiecte comune transfrontaliere, cum sunt cele din domeniul transporturilor şi energiei, şi va fi discutat sprijinul pe care România îl acordă pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.