Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
16.02.2012

Perioada de aplicare pentru o bursa internaţională expiră în luna mai

Perioada de aplicare pentru o bursa internaţională expiră în luna mai

Ministerul Educaţiei informează studenţii, elevii, dar și absolvenții care doresc să obţină o bursa internaţională, că perioada de aplicare pentru majoritatea dintre aceste burse expiră în luna mai. În multe cazuri, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei, aplicanţii aşteaptă mai întîi perioada de absolvire şi ratează, în felul acesta, oportunităţi şi şanse în plus.

“Deja ne-am obişnuit ca în lunile mai şi iunie să fim abordaţi de elevii şi studenții care doresc să meargă la studii peste hotare. De cele mai multe ori, aceştia, cu regret, realizează că termenul de aplicare a expirat cu mai multe luni în urmă”, a declarat Ludmila Pavlov, șef  Direcția relaţii internaţionale şi integrare europeana. În acest context, atenţionăm că, în perioada ianuarie-mai,  site-ul Ministerului Educaţiei  www.edu.md” și pagina Ministerului Educației de pe site-ul de socializare facebook, oferă informaţii detaliate privind oportunităţi de studii peste hotare, pentru ciclul  I, masterat, doctorat, stagii în Ungaria, SUA, Bulgaria, Polonia, Germania, Turcia sau China.

„O prioritate a colaborării pe plan extern a Ministerului Educaţiei este susţinerea şi promovarea mobilităţii academice. În acest context, am colaborat cu organismele internaţionale şi am creat noi oportunităţi pentru tinerii din Moldova. În temeiul tratatelor internaţionale, semnate de Republica Moldova şi a programelor internaţionale pentru care sîntem eligibili, circa 5000 de elevi, studenţi, tineri cercetători, cadre didactice din ţară au beneficiat de burse de studii, mobilităţi de scurtă durată, stagii de cercetare şi formare continuă peste hotarele ţării, a declarat viceministra educaţiei, Loretta Handrabura.

Precizăm că, Ministerul Educaţiei este parte la 50 de tratate internaţionale în domeniul educaţiei şi 7 tratate internaţionale în domeniul recunoaşterii şi echivalării actelor de studii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus