Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.02.2012

Iurie Reniţă, ambasadorul R.Moldova la Bucureşti a avut o întrevedere cu ministrul român al afacerilor externe, Cristian Diaconescu

Iurie Reniţă, ambasadorul R.Moldova la Bucureşti a avut o întrevedere cu ministrul român al afacerilor externe, Cristian Diaconescu

Ministrul afacerilor externe român, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 16 februarie, o întrevedere cu Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti.

Potrivit MAE român, cei doi oficiali au trecut în revistă priorităţile agendei bilaterale, inclusiv în urma vizitei întreprinse de ministrul român la 31 ianuarie 2012, la Chişinău, o atenţie specială fiind acordată organizării şedinţei comune de guvern România – Republica Moldova. Ministrul afacerilor externe a subliniat că Summitul interguvernamental reprezintă un proiect important pentru agenda bilaterală, care oferă oportunitatea stabilirii calendarului de cooperare pentru anul 2012 şi a semnării Planului de Acţiune pentru implementarea Declaraţiei privind instituirea unui parteneriat strategic între România şi Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, semnată la nivel de preşedinte, în aprilie 2010. Documentul asigură cadrul cooperării bilaterale în toate domeniile şi susţine consolidarea parcursului european al Republicii Moldova.

Cristian Diaconescu a reiterat sprijinul ferm şi consecvent al României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a transmis felicitări pentru rezultatele pozitive înregistrate de Republica Moldova în relaţia cu Uniunea Europeană. Totodată, şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa continuării, în acelaşi ritm susţinut, a procesului de democratizare şi a reformelor interne, condiţii obligatorii pentru aprofundarea dialogului dintre Chişinău şi Bruxelles.

În finalul întrevederii, s-a agreat necesitatea continuării eforturilor de consolidare a parteneriatului privilegiat dintre România şi Republica Moldova în vederea atingerii potenţialului maxim de cooperare bilaterală, în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus