Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-16/fosta-shefa-unui-oficiu-poshtal-condamnata-la-inchisoare-24016.html
Data: Feb 16, 2012 (12:39)

Fosta şefă unui oficiu poştal condamnată la închisoare

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, fosta şefă a oficiului poştal Baraboi din raionul Donduşeni a fost condamnată pentru delapidarea averii străine şi fals în acte publice.

Din actul de învinuire al procurorilor reiese că, în perioada septembrie 2008 – aprilie 2009 acesta a falsificat semnăturile a doi pensionari din localitate şi a însuşit ilegal peste 20 mii lei, bani ce constituiau recalculările la pensie.

În continuare, inculpata fiind responsabilă pentru recepţionarea plăţilor serviciilor comunale, nu a trecut prin aparatul de casă bani în sumă de peste 46 mii lei,  însuşindu-i ilegal.

Procurorii menţionează că femeia a fost concediată în vara anului 2009, atunci când au fost depistate nereguli în activitatea oficiului poştal.

Pentru acţiunile sale, inculpata a fost recent condamnată la o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni închisoare cu achitarea în folosul părţilor vătămate a sumei de peste 70 mii lei.