Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.02.2012

Produse alimentare cu termen expirat în valoare de 180 mii lei confiscate de CCCEC

Ofiţerii Centrului anticorupţie, în urma efectuării unui control operativ la un depozit amplasat în mun.Chişinău, sectorul Ciocana au depistat produse alimentare (croasante, biscuiţi  produse în Ucraina şi Bulgaria) cu termen expirat, expuse spre comercializare, în valoare de 165 000 lei.

În cadrul verificărilor de contrapunere efectuate la toţi clienţii întreprinderii proprietare a depozitului, în magazinele acestora colaboratorii CCCEC au constatat comercializarea producţiei cu termen expirat, consumatorii fiind duşi în eroare privind termenul de valabilitate, prin schimbarea etichetei de marcaj. Marfa menţionată, în valoare totală de 15 000 lei,  cu termen expirat a fost sechestrată.

La 14.02.2012, colaboratorii Centrului în comun cu angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului au întocmit procese - verbale administrative pentru încălcările stabilite la  agentul economic verificat, lotul de marfă cu termen expirat în valoare totală de 180 000 lei fiind confiscat şi retras din comercializare.

Potrivit CCCEC, conducătorul întreprinderii riscă o amendă de pînă la 100 de unităţi convenţionale, iar persoana juridică riscă o amendă de pînă la 500 unităţi convenţionale, conform art. 344 alin. 2 lit. b) şi c) şi 300 unităţi convenţionale, conform art. 345 alin. 2 lit. e) Cod Contravenţional cu nimicirea lotului de marfă cu termen expirat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus