Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-14/falsificator-de-carduri-bancare-arestat-de-cccec-23984.html
Data: Feb 14, 2012 (12:12)

Falsificator de carduri bancare arestat de CCCEC

Ofiţerii Centrului Anticorupţie, în urma efectuării măsurilor operative de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală, au reţinut un bărbat din Chişinău, fiind învinuit de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false prin intermediul bancomatelor. Acesta a fabricat şi pus în circulaţie carduri contrafăcute la mai multe bancomate ale B.C. „Moldinconbank”.

În cadrul percheziţiei la domiciliul bănuitului au fost depistate carduri bancare „albe”, dispozitive de înscriere şi citire a informaţiei bancare de pe carduri „card reader/writer”, dispozitiv de culegere a informaţiei de pe carduri bancare de la bancomate „skimmer”, carduri bancare contrafăcute, precum şi alte echipamente pentru fabricarea cardurilor bancare false. Totodată, a fost efectuată percheziţia în automobilul personal al bănuitului, în care au fost depistate chitanţe de la bancomatele unde au fost puse în circulaţie cardurile contrafăcute.

Potrivit CCCEC, învinuitul are antecedente penale, iar pe cazul dat a fost pornit un dosar penal în temeiul art. 237, alin. (2) lit. c) Cod penal, şi anume fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor.

Actualmente, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arest pentru 25 de  zile, învinuitul fiind deţinut în izolatorul CCCEC.