Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.02.2012

Apel către cetăţeni şi agenţi economici din Chişinău să participe la deszăpezirea oraşului

Apel către cetăţeni şi agenţi economici din Chişinău să participe la deszăpezirea oraşului

Primarul general, Dorin Chirtoacă, face apel către toţi locuitorii şi agenţii economici din municipiu să participe la deszăpezirea curţilor în care locuiesc şi a teritoriilor adiacente sediilor în care activează.

Primăria municipiului Chişinău informează că, având în vedere ninsorile abundente din ultimele 36 de ore, situaţia pe drumurile din municipiu se arată una complicată, cu pericolul creării de blocaje în trafic. Stratul de zăpadă măsoară până la 30 cm, iar conform prognozelor meteo, ninsorile vor continua pe tot parcursul zilei şi a nopţii.

Pentru deszăpezire, pe parcursul nopţii trecurte, au fost imlicate 66 autospeciale ale Regiei “Exdrupo” şi 42 – ale Regiei Locative. S-a intervenit pe arterele principale şi pe străzile unde circulă transportul public, la curăţarea zăpezii şi la împrăştierea materialului antiderapant, fiind presurată o cantitate de 530 m³ de nisip cu sare.

În schimbul de zi, drumarii vor interveni în continuare după prioritate: pe arterele principale şi pe străzile unde circulă transportul public, precum şi pe căile de acces către suburbii. Vor fi implicate circa 30 de autospeciale : câte 3 în fiecare sector, precum şi tractoare cu lamă, în suburbii.

Serviciile municipale monitorizează în continuare situaţia şi sunt pregătite să acţioneze  în regim non-stop, pentru a interveni în orice situaţie.

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să renunţe la deplasări în această perioadă, să  lase maşinile acasă şi să beneficieze de serviciile de transport public, pentru a evita crearea ambuteiajelor pe străzi. Utilizarea transportului privat este recomandată doar în cazuri de urgenţă.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus