Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2012

Schimbare de judecători într-un dosar Moldovagaz contra ANRE

Schimbare de judecători într-un dosar Moldovagaz contra ANRE

Dosarul intentat de SA “Moldovagaz” împotriva Agenţiei Naţionale pentru Reglementare În Energetică (ANRE), prin care se solicita o licenţă pentru furnizarea gazelor naturale la tarife nereglementate, va fi examinat în continuare de un alt judecător.

Hotărârea a fost luată astăzi, 9 februarie, la Judecătoria Râşcani, după ce judecătorul Oleg Melniciuc s-a abţinut de la examinarea acestei cauze.  

Această decizie a fost precedată de o cerere depusă de SA “Moldovagaz” prin care i se solicita  judecătorului Oleg Melniciuc abţinerea de la luarea unei hotărâri pe acest dosar. Motiv pentru depunerea unei astfel de cereri de către SA “Moldovagaz” a servit unui articol apărut pe site-ul www.publica.md (http://vox.publika.md/politica/%E2%80%9Erapanoasa-justitie-146001.html).

De notat că judecătorul Oleg Melniciuc era suspectat de atitudine tendenţioasă pe acest dosar şi de către ANRE.

Un nou judecător încă nu a fost numit.

SA „Moldovagaz” a cerut ANRE încă la începutul acestui an eliberarea licenţei pentru furnizarea gazelor naturale la tarife nereglementate. Solicitarea a fost însă respinsă de regulator pe motiv că vine în contradicţie cu reglementările în vigoare, care nu admit ca furnizorul de gaze naturale la tarife reglementate să poată desfăşura şi o activitate de furnizare a gazelor naturale la tarife nereglementate, informeaza Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus