Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.02.2012

Prima şedinţă plenară a Parlamentului R.Moldova din sesiunea de primăvară 2012 va fi convocată pe 16 februarie

Prima şedinţă plenară a Parlamentului R.Moldova din sesiunea de primăvară 2012 va fi convocată pe 16 februarie

Hotărârea  privind convocarea Parlamentului în şedinţe plenare a fost adoptată astăzi, în cadrul şedinţei Biroului permanent al Legislativului. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Biroul permanent a aprobat proiectul ordinii de zi pentru primele şedinţe ale sesiunii, în care deputaţii urmează să dezbată şi să aprobe mai multe proiecte prioritare. Pe ordinea de zi a şedinţelor Parlamentului din perioada 16-24 februarie figurează proiectele de hotărâri pentru aprobarea Planului de acţiuni privind implementarea Strategiei de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016, a Planului de acţiuni pentru anii 2012-2013 de implementare a Strategiei naţionale anticorupţie pe anii 2011-2015, proiectul de hotărâre cu privire la instituirea Zilei naţionale a culturii.

Deputaţii vor examina proiectul de lege privind prevenirea și combaterea  criminalității organizate, modificarea Legii cu privire la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, completarea Legii privind protecția socială a cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobâl, proiectul de lege cu privire la modul de acțiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat  spațiul aerian al Republicii Moldova, precum şi o serie de modificări şi completări la alte acte legislative.
Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie, informeaza Serviciul de presa al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus