Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2012

O companie lituaniană dispusă să investească în utilizarea deşeurilor animaliere în R. Moldova

Oportunităţile de investiţie au fost discutate astăzi, la o întrevedere avută de viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei  şi managementul Companiei  ARVI Enterprises Group, întreprindere ce activează în sfera de producţie a îngrăşămintelor din Lituania, dar şi Preşedinte BAVI (Baltic Institute of Agrobusiness), Raimundas Lopata.

Reprezentanţii companiei au comunicat despre intenţia  lor de a investi în Republica Moldova, mai exact, de a crea o fabrica pentru utilizarea deşeurilor animaliere în Moldova, investiţie, care pe lîngă defalcările în bugetul de stat,  ar duce la crearea aproximativ a 350 de noi locuri de muncă.

Investitorii baltici îşi doresc sa implementeze un prim proiect în ţara noastră, făcînd  uz de reţeaua şi experienţa lor vastă în domeniul gestionării fabricilor de acest gen în Lituania şi Letonia.

 Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a ţinut să precizeze că Republica Moldova este destul de competitivă din punct de vedere a atragerii investiţiilor, referindu-se la regimul de comerţ asimetric cu UE, foarte avantajos pentru Republica Moldova dar şi la şirul de acorduri de comerţ liber cu ţările CSI şi la regimul de comerţ liber cu ţările CEFTA.  În acest context, Ministrul Economiei a mai adăugat că momentan se duc negocieri cu partenerii turci vis-a-vis de semnarea unui acord de comerţ liber.

Tot în cadrul aceleaşi  întrevederi, au fost examinate şi oportunile de a veni cu investiţii în Zonele Economice Libere, dar şi în parcurile industriale din Republica Moldova.


Potrivit Ministerului Economieie, ARVI Enterprises Group, activează în sfera de producţie a îngrăşămintelor de mai multe de 15 ani. În jur de jumătate din îngrăşămintele produse de întreprindere sunt exportate în Letonia, Estonia, Polonia, şi alte ţări europene ca Germania, Slovenia şi România.  Pe lângă producerea îngrăşămintelor, ARVI Enterprises Group activează în domeniul gestionarii deşeurilor, a producerii zahărului şi oferă servicii de consultanţa şi cercetare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus