Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2012

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu un grup de reprezentanți ai producătorilor agricoli, patronatului și sindicatelor din ramura agroalimentară

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu un grup de reprezentanți ai producătorilor agricoli, patronatului și sindicatelor din ramura agroalimentară

Președintele interimar al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de reprezentanți ai producătorilor agricoli, patronatului și sindicatelor din ramura agroalimentară.

În cadrul întrevederii, reprezentanții l-au informat pe Președintele interimar Marian Lupu privind unele lacune, potrivit lor, la politica fiscală pentru anul 2012. Ei susțin că, deoarece politica fiscală pentru anul în curs a fost adoptată în termeni restrânși, unele prevederi ale acesteia au potențialul de a-i dezavantaja pe producătorii agricoli autohtoni. Astfel, ei susțin că noua politică fiscală comportă riscuri de a promova evaziunea fiscală, fiind în defavoarea producătorilor agricoli mari și mijlocii, care activează în cadrul legii și asigură cele mai mari venituri la buget.

În același context, dânșii au relevat că deseori întreprinderile țărănești individuale, care beneficiază de varii înlesniri, prelucrează terenuri de pământ de zeci și sute de hectare, dar, neavând statut juridic, au liber de a contribui benevol la fondul social. Legislația imperfectă permite, astfel, creșterea evaziunii fiscale și reduce dramatic baza contribuției sociale. Vorbitorii au opinat că introducerea impozitului unic în agricultură ar remedia starea de lucruri și au solicitat suportul șefului interimar al statului pentru a soluționa și alte probleme din sectorul agroindustrial.

Președintele interimar Marian Lupu a menționat că, la subiectele discutate, a dispus efectuarea unei analize ample a stării de lucruri, cu implicarea structurilor și specialiștilor abilitați din cadrul Parlamentului, Guvernului, Președinției etc. Marian Lupu a relevat că în cazul în care rezultatele investigațiilor operate vor demonstra prezența lacunelor menționate, atunci se va purcede la elaborarea unui pachet de amendamente la actuala politică fiscală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus