Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.02.2012

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, William H.Moser

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, William H.Moser

Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează relaţiile moldo-americane, situaţia politică din ţara noastră şi ultimele evoluţii  în procesul de reglementare a problemei transnistrene.William H.Moser a menţionat importanţa menţinerii dialogului constructiv în soluţionarea problemei transnistrene şi a dat asigurări că SUA vor contribui şi în continuare la acest proces.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova a confirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Republica Moldova în promovarea reformelor şi democratizarea ţării. William H.Moser s-a referit, în mod special, la proiectele implementate de Fondul Provocările Mileniului Moldova, în cadrul  Programului „Compact”. Acest Program vizează dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.

Un subiect aparte al discuţiei l-a constituit aniversarea a 20-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, care va fi marcată pe data de 28 februarie curent. În context, părţile au remarcat o revigorare şi aprofundare fără precedent a relaţiilor moldo-americane pe întregul lor spectru, în ultimii doi ani. Totodată,  s-a convenit asupra organizării mai multor evenimente cu acest prilej.

La rîndul său, premierul a făcut o trecere în revistă a activităţii Guvernului în ultima perioadă, în special în ceea ce vizează agenda externă. Vlad Filat a menţionat că recenta vizită a delegaţiei Guvernului R. Moldova la Kiev a fost una bună şi s-a arătat încrezător că rezultatele acestei vizite vor influenţa pozitiv atît dezvoltarea relaţiilor comercial-economice bilaterale şi cooperarea în domeniul energetic, cît şi derularea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, Ucraina fiind unul din jucătorii principali în acest proces.

De asemenea, Vlad Filat a exprimat speranţa că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc la Dublin, în perioada 28-29 februarie curent, va imprima o dinamică pozitivă procesului de reglementare, anunţă Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie: Moser | SUA | Filat

Comentarii (0)

 

Related news

Sus