Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.02.2012

Un reprezentant al Guvernului s-a ales cu două dosare penale

Șeful oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat a fost reținut în flagrant delict, de către ofițerii DGT Nord a CCCEC, pentru trafic de influență și corupere activă. 

În primul caz, persoana cu funcție de răspundere este bănuită că ar fi estorcat și primit 50 000 lei de la un cetățean în scopul de a determina un judecător să pronunțe o sentință în favoarea acestuia. În consecinţă, a fost pornită o cauză penală pe semnalmenele infracțiunii prevăzute de art. 326 al.2 lit.c) Cod Penal al RM, care se pedepsește cu privațiune de libertate de la 2 la 6 ani sau cu amendă de la 1000 la 3000 u.c. 

În urma măsurilor operative de investigație efectuate în cadrul cauzei penale menționate, de către ofițerii DGT Nord a Centrului anticorupție, s-a stabilit că funcţionarul pretinde de la același cetățean mijloace bănești în sumă de 1000 de euro, pentru a nu îndeplini anumite acțiuni ce țin de atribuțiile de serviciu ale funcționarului. 

În baza faptelor stabilite, CCCEC a mai pornit o cauză penală în baza art.324 alin.(1) Cod Penal al RM, iar funcționarul a fost reținut în flagrant delict în biroul său de serviciu în momentul primirii a 1000 de euro de la denunțător. 

Pentru faptele enunţate, la 3 februarie 2012, şeful oficiului teritorial al Cancelariei de Stat a fost reţinut în calitate de bănuit în corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Astăzi, procurorii i-au înaintat învinuirea în comiterea infracţiunilor imputate, în privinţa acestuia fiind emis un mandat de arest pe 20 zile. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus