Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-06/primul-ministru-al-rom-niei-emil-boc-a-anun-at-demisia-cabinetului-de-la-bucureshti-23858.html
Data: Feb 6, 2012 (11:44)

Primul ministru al României Emil Boc a anunțat demisia cabinetului de la Bucureşti

"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Am luat această decizie pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâtea suferinţe, şi anume stabilitatea economică a ţării", a anunţat Boc în şedinţa Executivului.

El a arătat că încă de săptămâna trecută a susţinut că Executivul trebuie să treacă într-o fază a evoluţiei sale politice.

Emil Boc a precizat că urmează să înainteze decizia sa preşedintelui Traian Băsescu.

Premierul a menţionat că, pentru 2011, România are una dintre cele mai importante creşteri economice, iar pentru anul acesta atât Comisia Europeană, cât şi Fondul Monetar Internaţional apreciază că ţara noastră va avea o creştere economică peste din zona euro. În plus, el a subliniat că inflaţia este la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani şi că România are cea mai mică datorie publică pe cap de locuitor.

Anunţul primului-ministru Boc are loc cu doar o oră şi jumătate înainte ca, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu să aibă consultări cu partidele parlamentare. Consultările au fost anunţate încă de vinerea trecută, printre temele de dezbatere fiind şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Legislativului în contextul grevei parlamentare iniţiate de Opoziţie.

Duminică seară, într-o emisiune la Realitatea TV, vicepreşedintele PDL, ministrul Turismului Elena Udrea, a admis că în partid există "o stare de aşteptare, o agitaţie, (...) o nemulţumire" şi a precizat că, probabil, este momentul la care nu se mai poate amâna recredibilizarea.

"Este o perioadă de frământări în clasa politică, dar toată clasa politică este în această stare, presiunea s-a dispus asupra tuturor partidelor politice şi probabil că ea s-a accentuat odată cu mişcările de stradă, cu protestele pe care le-am văzut zilele trecute. Şi în PDL există o stare de aşteptare, există o agitaţie, aş putea să spun poate o nemulţumire legat de faptul că, după două - trei săptămâni de proteste, de nemulţumiri exprimate în stradă, ale oamenilor, nu au auzit neapărat un punct de vedere exprimat în interiorul partidului, al conducerii partidului legat de ce urmează să se întâmple politic şi la nivelul guvernului. Însă premierul a făcut o declaraţie pe care a spus-o, am văzut-o şi la tv, a spus-o la întâlnirea cu parlamentarii: 'atât timp cât există aici FMI, Banca Mondială, nu este cazul să discutam ce se întâmplă la nivel politic în interiorul partidului şi ce se întâmplă la nivelul guvernului. Vom face lucrurile acestea după ce instituţiile vor pleca'", a declarat Elena Udrea, scrie Agerpres.