Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2012

A fost semnat contractul în valoare de 9,26 mil euro privind reabilitarea unui tronson de drum de pe traseul national Chișinău-Soroca

A fost semnat contractul în valoare de 9,26 mil euro privind reabilitarea unui tronson de drum de pe traseul national Chișinău-Soroca

Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat astăzi, 6 februarie 2012, un contract în valoare de 9,26 mil euro cu compania austriacă Strabag AG pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional M2 Chişinău-Soroca pe tronsonul km 5+733 - km 26+200.

Acest contract face parte din Programul din Sectorul Drumurilor, elaborat cu sprijinul Băncii Mondiale şi altor donatori străini.
Pentru realizarea, Banca Europeană de Investiţii a oferit suport financiar sub formă de împrumut. Mijloacele împrumutului vor fi utilizate pentru lucrări de reabilitare, precum şi pentru supravegherea tehnică şi monitorizarea acestor lucrări.
Contractul a fost atribuit companiei austriece în rezultatul  desfăşurării unei licitaţii competitive  conform directivelor Băncii Mondiale în domeniul procurărilor. La licitaţie au participat 10 companii internaţionale, dintre care 9 au fost calificate pentru depunerea ofertelor.

Condiţiile generale ale contractului sunt în conformitate cu prevederile FIDIC 2006, iar demararea lucrărilor este preconizată pentru primavara anului curent, cu durata de execuţie de 18 luni.

De menționat că suplimentar,  a fost organizată o altă licitaţie publică internaţională în vederea desemnării unui consultant calificat, care va avea rolul de "Inginer".

La această licitaţie au participat 22 companii internaţionale, dintre care 6 au fost incluse în lista scurtă. Actualmente,  este în curs de finalizare procesul de atribuire a Contractului pentru acordarea serviciilor menţionate.

Modernizarea tronsonului de drum va reduce costurilor operaţionale de transport pentru utilizatorii drumurilor, a numărului de accidente rutiere, reducerea timpului petrecut în trafic, precum şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţă rutieră pe drumurile publice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (4)

 

Sus