Trimite e-mail | Printeaza
Externe
03.02.2012

Valul de frig face noi victime în Europa

Valul de frig face noi victime în Europa

Cel puţin 101 persoane au murit din cauza valului de frig polar care s-a abătut asupra Ucrainei începând cu data de 27 ianuarie, a anunţat vineri Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat preluat de AFP.


'În perioada cu temperaturi extrem de scăzute au decedat 101 persoane', indică ministerul, specificând că 11 dintre acestea au murit de hipotermie la spital, 64 - în stradă şi 26 - la domiciliu.

Reprezentanţi ai organizaţiei internaţionale umanitare Crucea Roşie au avertizat că mii de oameni fără adăpost sunt în categoria de risc în contextul celui mai puternic val de frig din ultimii ani.

Bilanţul victimelor gerului în Europa se ridică deja la 163 de persoane, iar în unele ţări din Europa Centrală şi de Est ninsorile au perturbat complet transporturile, transmite Euronews.

În Rusia, cel puţin 60 de persoane au murit de hipotermie de la începutul lunii ianuarie şi până în prezent, a specificat vineri ministrul adjunct al sănătăţii Maksim Topilin, adăugând că bilanţul nu este complet, acoperind doar 50 de regiuni din Federaţia Rusă, potrivit RIA Novosti.

Frigul a luat încă opt vieţi în cursul ultimelor 24 de ore în Polonia, unde temperaturile au coborât până la minus 35 de grade Celsius în sud-estul ţării, a anunţat vineri poliţia naţională.

În cele mai mult cazuri este vorba de persoane fără domiciliu stabil. În total, de la începutul valului de frig acum opt zile, 37 de persoane au murit de hipotermie. Bilanţul victimelor este mult mai mare dacă se ia în calcul şi lunile noiembrie şi decembrie, ridicându-se la 75 de morţi. Iarna trecută, temperaturile scăzute au provocat moartea a 212 persoane în Polonia.

În Serbia, 11.000 de locuitori din zone rurale sunt izolaţi din cauza căderilor masive de zăpadă.

Mii de pasageri sunt blocaţi pe aeroporturi, în gări şi în propriile autoturisme din cauza troienelor şi a temperaturilor scăzute în Italia. Meteorologii italieni spun că o astfel de iarnă rece nu s-a mai întâmplat în ultimii 27 de ani. Deocamdată aici au murit din cauza hipotermiei un bărbat de vârsta a treia şi un copil.

În Franţa, autorităţile din 41 de departamente /din 101/ au avertizat populaţia în legătură cu ninsorile abundente şi scăderea temperaturii, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus