Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-01/serviciul-protectziei-civile-shi-situatziilor-exceptzionale-va-instala-puncte-de-reabilitare-pentru--23797.html
Data: Feb 1, 2012 (16:26)

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale va instala puncte de reabilitare pentru persoanele care sînt expuse mult timp temperaturilor scăzute

Primele puncte de reabilitare vot fi instalate pe str. Calea Ieşilor nr. 3, str. Aleea Gării – Gara Ferată şi în apropierea Pieţei Centrale. Alte şapte corturi urmează să fie instalate pe parcurs, în alte puncte strategice, cu aglomeraţie de persoane.

De asemenea, astăzi a fost amenajat un punct de reabilitare la Bălţi, iar mîine vor fi amenajate puncte similare la Cahul şi Comrat.

La punctele de reabilitare, oamenii vor primi apă potabilă, ceai şi vor avea posibilitatea să se încălzească. Corturile vor fi încălzite cu generatoare, iar temperatura nu va fi mai mică de 15 grade. Punctele vor funcţiona în fiecare zi, începînd cu orele 8.00.

Decizia de a instala aceste corturi a fost luată în vederea prevenirii cazurilor de hipotermie în rîndurile populaţiei, ca urmare a temperaturilor joase.