Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-01/o-serie-de-institutzii-de-invatzamint-shiau-sistat-temporar-activitatea-din-cauza-temperaturilor-sca-23793.html
Data: Feb 1, 2012 (13:46)

O serie de instituţii de învăţămînt şi-au sistat temporar activitatea din cauza temperaturilor scăzute

Vineri Ministerul Educaţiei a emis o circulară, prin care a informat directiile generale raionale/municipale învăţămînt, tineret  şi sport, instituţiile de învîţămînt superior şi mediu de specialitate, instituţiile de învăţămînt secundar profesional  despre avizul Serviciului Meteorologic de Stat, cu privire la racirea considerabilă a timpului .

În consecinţă, din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile, o serie de  instituţii de învăţămînt şi-au sistat temporar activitatea. Astfel, conform informaţiilor transmise de direcţiile  generale raionale/municipale învăţămînt, tineret şi sport, în acest moment şi-au sistat activitatea gimnaziile din localităţile Gangura, raionul Ialoveni şi Sărăţica Nouă, raionul Leova.  Astăzi au fost sistate orele pentru elevii din clasa I din satul Drepcăuţi, raionul Briceni, iar în raionul Rezina astăzi şi-au sistat activitatea toate şcolile primare. În raionul Şoldăneşti nu vor activa temporar trei instituţii preşcolare din  localităţle Chipeşca, Alcedar şi Mihuleni. Pe parcursul zilei de astăzi,  direcţia municipală  învăţămînt, tineret şi sport a Municipiul Chişinău va decide cu privire la activitatea ulterioară a şcolilor din capitală.  Tot astăzi administraţia UTA Găgăuzia urmează să ia o decizie în privinţa regimului de activitate în instituţiile şcolare din regiune.

Managerii şcolari, împreună cu un consiliu profesoral, urmează să stabilească un orar de recuperare a orelor pierdute, informeaza Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.