Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.02.2012

Banca Mondială a desemnat un nou director regional pentru Ucraina, Belarus si Moldova

Banca Mondială a desemnat un nou director regional pentru Ucraina, Belarus si Moldova

Banca Mondială are plăcerea de a anunţa desemnarea lui Qimiao Fan în funcţia de Director Regional pentru Ucraina, Belarus şi Moldova. În această funcţie, Qimiao Fan va supraveghea programul Băncii în aceste trei ţări şi va conduce echipa de ţară a Băncii, punând accentul pe rezultate, calitate şi eficienţă. Qimiao Fan va coordona dialogul de politici cu omologii din guvern, societatea civilă şi alţi parteneri.

Qimiao Fan, cetăţean chinez, a fost recrutat în Banca Mondială în 1991, în funcția de Tânăr Profesionist. Ulterior a lucrat ca economist şi economist principal pentru Rusia şi ţările CSI. Din ianuarie 1998 și până în septembrie 2002 dl Fan a lucrat în diferite posturi executive de rang înalt și în sectorul privat în China. Reîntors la Bancă Mondială în 2002, dl Fan a devenit Liderul de program pentru Programul Climat Investiţional din cadrul Institutului Băncii Mondiale. Cea mai recentă funcţie a sa a fost de Director de ţară pentru Cambodgia.

Înainte de a se alătura Băncii Mondiale  Qimiao Fan a activat în calitate de cercetător în dezvoltare şi economie de tranziţie la Şcoala de Economie din Londra (London School of Economics) şi cercetător în politici la Institutul de Finanţe şi Economie Jiangxi din China.

Qimiao Fan a obţinut doctoratul în economie la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie şi licenţa în economie la Institutul de Finanţe şi Economie Jiangxi din China. Este autorul multor publicații pe teme legate de economie internaţională, climat investiţional şi probleme ale economiilor în tranziţie.

Numirea dlui Fan intră în vigoare pe data de 1 februarie 2012.

Martin Raiser a servit ca Director regional pentru Ucraina, Belarus şi Moldova din 7 iulie 2008. În ianuarie 2012 dl Raiser a fost numit Director regional pentru Turcia, informează un comunicat al Bancii Mondiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus