Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.01.2012

Vlad Filat şi Cristian Diaconescu au inaugurat o anexă a secţiei consulare de la Chişinău

Vlad Filat şi Cristian Diaconescu au inaugurat o anexă a secţiei consulare de la Chişinău

Ministrul afacerilor externe român, Cristian Diaconescu, a inaugurat astăzi, 31 ianuarie, noul spaţiu de lucru cu publicul  din cadrul secţiei consulare a Ambasadei României de la Chişinău. Ceremonia de inaugurare a avut loc în cadrul vizitei pe care şeful diplomaţiei române o desfăşoară la Chişinău.

Noul spaţiu de lucru cu publicul  din cadrul secţiei consulare a Ambasadei României de la Chişinău este destinat adaptării capacităţii de procesare a acestui oficiu consular la volumul sporit de solicitări de servicii consulare din partea publicului din R. Moldova  şi oferirii unui spaţiu modern de arhivare care va asigura respectarea termenelor de păstrare a solicitărilor de viză  prevăzute de Codul Comunitar de Vize.

„Cred că de acum sunt vizibile pentru oricine facilităţile şi condiţiile moderne de lucru cu publicul, în conformitate cu standardele Schengen, pe care le oferă noul spațiu, inaugurat într-un timp record, chiar şi în condiţii de criză economică şi financiară internaţională, inclusiv prin sprijinul constant al autorităţilor Republicii Moldova. Noul spaţiu este menit să asigure solicitanţilor creşterea calităţii serviciilor oferite, un acces cât mai rapid la serviciile consulare, prin reducerea timpilor de aşteptare şi beneficiind de personal instruit prin programe de pregătire profesională foarte stricte” , a declarat Cristian Diaconescu referitor la scopul extinderii secţiei consulare.

Prin deschiderea noului spaţiu de lucru cu publicul se va asigura o creştere a calităţii serviciilor oferite publicului din Republica Moldova, precum şi îmbunătăţirea comunicării cu publicul prin creşterea capacităţii de programare şi oferirea de informaţii consulare prin operaţionalizarea deplină a sistemului propriu de tipcall-center.

Potrivit MAE român, noul spaţiu de lucru cu publicul  este amplasat într-un imobil închiriat de către misiune, situat în aceeaşi incintă cu sediul Secţiei consulare, str. Grigore Ureche nr. 2 Chişinău.

Beneficii preconizate: Creşterea calităţii serviciilor oferite publicului, eliminarea aglomeraţiei şi reducerea timpilor de aşteptare; posibilitatea programării telefonice şi oferirea de informaţii prin intermediului unui sistem de tip call-center conex spaţiului de lucru cu publicul; gestionarea fluxurilor de solicitanţi prin intermediul unui sistem modern de ticketing şi avizier electronic; procesarea solicitărilor servicii consulare printr-un sistem informaţional integrat,  dezvoltat cu resurse proprii; respectarea normelor prevăzute de Acquis-ul Schengen în domeniul arhivării cererilor de viză.

Capacitate de lucru: 8 ghişee suplimentare de lucru cu publicul şi un ghişeu pentru încasări consulare, respectiv posibilitatea procesării unui flux suplimentar de 500 solicitări de servicii consulare zilnic. După inaugurare acest oficiu consular va dispune de un număr total de 36 ghişee.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus