Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.01.2012

Astăzi a fost inaugurată ediția a XI-a a Expoziţiei Naționale “Fabricat în Moldova”

Astăzi a fost inaugurată ediția a XI-a a Expoziţiei Naționale “Fabricat în Moldova”

Pe 31 ianuarie 2012, la Chișinău, CIE ”Moldexpo”, a fost inaugurată ediția a XI-a a Expoziţiei Naționale “Fabricat în Moldova”, la care participă circa 300 de agenți economici din diferite ramuri ale economiei naţionale, pe o suprafață expozițională de 1600 m.p. Evenimentul se desfășoară în perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2012, fiind organizat de Camera de Comerţ şi Industrie în colaborare cu Ministerul Economiei, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

 

Expoziția este vizitată și de delegații ale oamenilor de afaceri din Belarus, Germania, România, Rusia, Ucraina care au venit la ”Fabricat în Moldova” să se informeze din prima sursă”, a precizat președintele CCI.

Menționăm că la cel mai relevant eveniment expozițional al anului, ”Fabricat în Moldova 2012”, participă circa 300 de agenți economici din diferite ramuri ale economiei naţionale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria uşoară, utilaje, tehnică şi aparataje, precum și instituţii de cercetări ştiinţifice, meşteri populari etc. Spaţiul expoziţional constituie peste 1600 m.p.

Cu standuri colective, la ediția curentă au expus 18 raioane: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Călăraşi, Cimişlia, Criuleni, Edineţ, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Râbnița, Râşcani, Străşeni, Ungheni şi UTA Găgăuzia.
La invitaţia CCI a Moldovei, la expoziţie participă Camere de Comerţ şi Industrie din Belarus, România şi Ucraina, la standurile cărora vizitatorii şi participanţii vor avea posibilitatea de a se familiariza cu ofertele comerciale şi produsele companiilor din aceste ţări.

Pentru prima dată, în  cadrul Bursei de contacte, întrevederile se vor desfăşura în  teritoriu,  la întreprinderile: “Moldtelecom” SA, “Union Fenosa” SA, “Ionel” SA, “Molinart-Grup” SRL, “Evenda” SRL. Participanţii vor avea posibilitatea să facă schimb de experienţă, să ia cunoştinţă cu practica de lucru a acestor întreprinderi, să pună întrebări.

La expoziţie va fi organizat și Târgul locurilor de muncă, unde peste 20 de agenţi economici vor propune oferte de angajare.

Pe data de 2 februarie, în cadrul unei ceremonii solemne, vom afla care sunt cele mai de succes mărci comerciale. La concursul “Marca comercială a anului 2011” participă 86 de proiecte, iar cele mai notorii dintre ele vor primi Premiul Mare “Mercuriul de Aur”, Medalii de Aur, Argint, Bronz sau medalia “Patrimoniul Republicii”.

O premieră a ediției curente a Expoziţiei Naționale “Fabricat în Moldova” este ”Festivalul Plăcintelor și Vinului Fiert”. Aici vor fi gătite plăcinte specifice fiecărei regiuni a țării, se va servi vin fiert și bucate tradiționale. 

Expoziţia Națională “Fabricat în Moldova 2012” are drept obiective de bază contribuirea la realizarea cu succes a Programului Guvernului Republicii Moldova „Integrare Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare” pentru perioada 2009-2013, stoparea declinului economic şi relansarea economiei, sporirea potenţialului industrial şi tehnologic al întreprinderilor, dezvoltarea business-ului, comerţului şi infrastructurii pieţei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus