Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2012

Președintele Parlamentului Suediei va vizita R. Moldova

Președintele Parlamentului Suediei va vizita R. Moldova

În perioada 30-31 ianuarie 2012 Președintele Parlamentului (Riksdag-ului) Regatului Suediei Per Westwerberg, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

În seara zilei de luni, 30 ianuarie 2012, membrii delegației vor avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Marian Lupu, Președinte interimar al Republicii Moldova, după care Marian Lupu și Per Westwerberg vor face declarații de presă.
Potrivit programului vizitei, oficialii suedezi vor avea o întîlnire comună cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare și membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Regatul Suediei, condus de vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici.

Membrii delegației vor mai avea întrevederi cu Vlad Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova, și Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Per Westwerberg vizitează pentru prima oară Republica Moldova. Președintele Parlamentului Republicii Moldova Marian Lupu a efectuat o vizită oficială la Stockholm în decembrie 2007.

Parlamentul Suediei a inclus Republica Moldova pe lista de state cu legislativele cărora Riksdag-ul va stabili și va lansa programe de cooperare prioritară în 2012. În cadrul Riksdag-ului a fost creat un grup de coordonare care va elabora Programul de cooperare parlamentară cu Republica Moldova, anunţă Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus