Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2012

Declaraţia de presă comună cu privire la rezultatele întrevederii Prim-ministrului Republicii Moldova Vlad Filat şi a conducătorului Transnistriei Evghenii Şevciuc

Declaraţia de presă comună cu privire la rezultatele întrevederii Prim-ministrului Republicii Moldova Vlad Filat şi a conducătorului Transnistriei Evghenii Şevciuc

La 27 ianuarie 2012, în oraşul Odesa, la iniţiativa părţii ucrainene, a avut loc prima  întrevedere a Prim-ministrului Republicii Moldova Vlad Filat cu conducătorul Transnistriei Evghenii Şevciuc. 

În cadrul întrevederii s-a discutat o gamă largă de subiecte legate de procesul de reglementare transnistreană. În contextul următoarei reuniuni a „Conferinţei permanente privind chestiunile politice în procesul de reglementare transnistreană” în formatul "5+2", programate pentru sfîrşitul lunii februarie 2012, la Dublin, Irlanda, participanţii au confirmat intenţia de a negocia într-un mod constructiv şi coerent.

Avînd în vedere necesitatea de a îmbunătăţi situaţia economică, calitatea vieţii şi a extinde relaţiile  dintre locuitorii de pe ambele maluri, participanţii la întrevedere au convenit asupra intensificării activităţii grupurilor de experţi (de lucru) responsabile de măsurile de consolidare a încrederii, în conformitate cu Regulamentul aprobat. De asemenea, s-a ajuns la un acord privind continuarea activităţii în vederea reluării depline a circulaţiei de transport feroviar de călători şi de mărfuri pe segmentul transnistrean al căii ferate, precum şi privind restabilirea comunicaţiilor telefonice, inclusiv a legăturii staţionare şi mobile.

În legătură cu situaţia creată în Zona de Securitate, participanţii au exprimat disponibilitatea  de a căuta soluţii orientate spre stabilizarea situaţiei.

De asemenea, participanţii au exprimat gratitudine Ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Constantin Grişcenko pentru contribuţia acordată în vederea organizării întrevederii în cauză.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus