Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-26/marian-lupu-a-respins-cererea-liderului-comunist-vladimir-voronin-de-a-dizolva-parlamentul-i-convoca-23723.html
Data: Jan 26, 2012 (20:05)

Marian Lupu a respins cererea liderului comunist Vladimir Voronin de a dizolva Parlamentul și convoca alegeri anticipate

Potrivit  Serviciului de presă al Aparatului Președintelui R. Moldova, scrisoarea adresată de către Vladimir Voronin, cu regret, este încă o acțiune orientată spre tensionarea situației din Republica Moldova, în loc să vină în susținerea depășirii actualei crize politice. Ca și conținut, ea repetă poziția cunoscută a PCRM, care subminează funcționarea puterii de stat, urmărind să arunce societatea într-o nouă rundă de alegeri anticipate. Ca și noutate, textul semnat de liderul comunist are o valoare nulă, ceea ce înseamnă că o reacție de fond la acest mesaj este e inutilă.

Este descalificant pentru PCRM, dar suntem nevoiți să informăm că, mai întâi, a difuzat această pretinsă inițiativa în presă, și doar ulterior a depus-o oficial la Președinție. Până de curând  instituția  nici nu avea cum și la ce să  răspundă, sau să comenteze... E un joc ieftin, ce denotă lipsă de respect față de societate și neseriozitatea politică a PCRM, sau faptul că unii funcționari ai partidului acționează haotic.

Sunt, totuși, două momente importante, dincolo de intenția unora din PCRM de a manipula opinia publică. Primul ține de tema dizolvării Parlamentului, care poate avea loc doar într-o anumită realitate politică și în condiții strict determinate de normele legale și constituționale.  Cel de-al doilea invocă necesitatea dialogului dintre forțele politice. În acest context, amintim că dl Marian Lupu, Președintele interimar al Republicii Moldova, a chemat în repetate rânduri Opoziția la o conlucrare normală cu Puterea, pentru a sprijini rezolvarea problemelor fundamentale ale statului și ale cetățenilor. Această bună intenție rămâne în vigoare, dacă PCRM e capabil să iasă din tiparul jocurilor de propagandă și să renunțe la obiectivul de destabilizare a societății moldovenești.