Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.01.2012

Avertizare de călătorie pentru România

Avertizare de călătorie pentru România

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene avertizează cetăţenii moldoveni despre dificultăţile de circulaţie pe drumurile din România, din cauza zăpezii şi a rafalelor puternice de vânt.

Zeci de drumuri naţionale si judeţene sunt blocate, iar mai multe localităţi au rămas fără energie electrică. Viscolul a provocat şi multe accidente rutiere. De asemenea, patru porturi fluviale şi maritime, precum şi căile navigabile Bara si Canalul Sulina, au fost închise din cauza vântului puternic, iar zeci de curse aeriene au fost anulate sau redirecţionate către alte aeroporturi.

Autorităţile române au anunţat că vor prelungi codul portocaliu pentru noaptea de joi spre vineri, iar avertizarea va fi extinsă încă pentru patru judeţe. MAEIE recomandă cetăţenilor moldoveni, care se află pe teritoriul României şi care se confruntă cu probleme, să apeleze la:

•    Serviciul de urgenţă 112;

•    Centrul de Apel:

din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit)

din străinătate -             +373 22 690 990     
•    Secţia Consulară a Ambasadei RM de la Bucureşti

Tel.:             (+40-21) 410-98-27     
Tel.:             (+40-21) 410-98-26     
De asemenea, turiştii moldoveni aflaţi în dificultate pot apela nonstop şi gratuit la linia verde 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată bază turistică, unde li se va acorda ajutor, măsură garantată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului al României.

Pe această cale, MAEIE recomandă celor care intenţionează să se deplaseze în România în această perioadă să evite călătoriile care nu sunt strict necesare.

Mai multe detalii găsiţi la categoria Alerte de Calatorie/ AFACERI CONSULARE: http://www.mfa.gov.md/travel-alerts-ro/490711/

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus