Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-25/consiliul-municipal-chishinau-a-aprobat-proiectul-de-reparatzie-integrala-a-shase-strazi-principale-23715.html
Data: Jan 25, 2012 (14:16)

Consiliul Municipal Chişinău a aprobat proiectul de reparaţie integrală a şase străzi principale din capitală

Acordul de reabilitare a celor 6 străzi a fost aprobat de către Consiliul Municipal Chişinău, la şedinţela de astazi. Amintim că Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, au semnat in decembrie un nou Acord de împrumut, pentru realizarea unui proiect de modernizare a infrastructurii stradale din capitală.

Pachetul de finanţare acordat de BERD este de 1,7 milioane Euro, dintre care un  împrumut de 10,3 milioane Euro, dar şi o tranşă de 1,4 milioane Euro oferită de Fondul Special de Energie Verde, administrat de BERD. Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane Euro, restul sumei urmând a fi finanţată de Banca Europeană de Investiţii (BEI). Creditul este oferit pe un termen de 10 ani, cu o perioadă de graţie de 2 ani, iar dobânda constituie 5 la sută anual.

Proiectul de reabilitare a infrastructurii stradale presupune reconstrucţia a 6 străzi principale din centrul oraşului, inclusiv bd. Ştefan cel Mare şi sfânt, str. C. Negruzii, str. V. Alecsandri, str. 31 august 1989, str. Tighina şi str. Alexandru cel Bun. Pe lângă reparaţia capitală a străzilor şi trotuarelor, vor fi efectuate şi lucrări de modernizare a reţelelor inginereşti şi renovare a iluminatului public.

Cvorumul a fost asigurat de consilierul  comunist Piotr Donțov care s-a prezentat la ședință și a votat alături de consilierii Alianței. În urma alegerilor locale din 5 iunie, Partidul Comuniştilor a obţinut majoritatea în Consiliul Municipal Chişinău. PCRM deţine 26 de mandate, cu un mandat mai mult decât componentele Alianţei pentru Integrare Europeană.